lagalagalaga

ojoj, lång & varm dag med hökörning. Jag som inte skulle köra sönder lyckades köra sönder hövändaren två gånger innan klockan ens var 10... första gången lyckades jag laga de själv men andra gången så pajja den ordentligt så imorgon bitti måste jag åka till verkstaden för att laga så jag kan vända det som mamma slår inatt.
 
rörigt med höskörd, de gäller att ligga i för att hinna med.
men efter punktering x2, några hydralslangar pajjade & hövändaren höll på att få se graven så flöt eftermiddagen & kvällen på. vi pressade årets första hö & körde in nästan 4 balvagnar!
Jag var ute på "fält" dvs. sprang runt på fältet & slängde upp balar som sköts utanför vagnarna samt satt i vagnen när den började bli full för att packa så, så mycket som möjligt fick plats. Pappa körde balpressen+vagn, Pierre & Wille körde hem fulla vagnar, Mamma,Matilda,Lovisa,Måns & Milla lastade av vagnarna & upp på skullen med hjälp utav sparman. Teamwork!
 
Imorgon så ska jag direkt på morgonen somsakt till Åtvid för att laga hövändaren samt lämna in ett däck med punka, sedan vidare hem för att köra ut traktorn & pressen till Börsebo, koppla av pressen & försöka få dit hövändaren & börja vända lite hö.
 
sedan så ska de strängas så vi kan börja pressa de fälten som slogs i lördags (6st), jag är optimistisk så jag tänker att vi hinner köra in alla 6 fälten imorgon eftermiddag/kväll men det beror på hur mycket som tänker gå sönder..
 
Någonstans där imellan så är det hästar & stallet självklart.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0